recept: Párolt zöldség, Kifőzde
Párolt zöldség
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4-5 szál sárgarépa,
15 dkg zöldszínű zöldbab,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg kukorica,
3 dkg vaj,
só, ételízesítő


4-5 szál szép sárgarépát apró kockákra vágunk és feltesszük vajban, ételízesítővel párolni.
Ha egy picit (nem félig!) megpuhult, 15-20 dkg apróra vágott zöld színű zöldbabot adunk hozzá és lefedve, kevergetve-rázogatva tovább pároljuk.
Amikor már majdnem jó, zöldborsóval és kukoricával egészítjük ki.
Nagyon finom, könnyű köret, tulajdonképpen ízlés szerint variálható (tehetünk bele brokkolit, karalábét, pritaminpaprikát stb.).
Mirelit készítményekből is csinálhatjuk, pl. az Azték keverék nagyon finom tud lenni.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.02. Utoljára frissítve: 2008.08.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:43:42 - 1.03)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez